Molteni&C|Dada Contract Division furnishes Davines Village
18.09.2018

Molteni&C|Dada Contract Division furnishes Davines Village

share:

Molteni&C|Dada Contract Division furnishes Davines Village with custom made solutions and pieces form the Heritage Collection. The Davines Group, which specializes in professional products for hair and skin care with the Davines and Comfort Zone brands, is inaugurating its new headquarters just outside Parma. The architectural design - by the Matteo Thun&Partners + technical director Luca Colombo studio and whose interiors are the work of Molteni&C|Dada Contract Division to a design by Monica Signani - represents the most tangible realization of those values of beauty, sustainability and well-being that drive the company led by Davide Bollati.

Built on a surface of 77,000 square metres, the complex covers about 11,000 square metres (20% of the total area) and includes spaces dedicated to offices, training, Research and Development laboratory, production plant, warehouse, and a large central greenhouse used as restaurant and co-working area.
The remaining spaces (80% of the total area), designed by the renowned Del Buono Gazerwitz landscape architecture studio, have been allocated to green areas of different type, including a scientific vegetable garden in which some of the plant species used in the cosmetic formulations are grown.

“The soul of Davines expresses itself through its deep values. The Davines Village is their symbol: a company headquarters that exemplifies the concept of Sustainable Beauty that we pursue with ever stronger commitment and passion. The virtuous architectural design has turned into a reality that puts the well-being of the people who work here at its centre and represents a place where ethics and aesthetics coexist in harmonious balance.”

Davide Bollati, President Davines

The inspiration that guided the stylistic definition of the interiors was born from the wish of combining the values of participation and sharing with the aesthetic enhancement of the work environment. The welcoming and personalized spaces, a far cry from the traditional “corporate” image, evoke living places in which formal and aesthetic choices harmonize with functional needs. White, with some bronze hints, is the dominant colour of these simple and linear environments.

°The starting point, the employees’ well-being, was the key factor that guided our design of offices, production department and warehouse. We wanted to create a functional village with harmonious aesthetics that could combine traditional rural architecture with innovative values, expressed around the greenhouse and the vast green spaces.”

Matteo Thun, Architect and Founder of the Matteo Thun & Partners studio.

Davines Village
Via Calzolari Don Angelo, 55A
43126 Parma PR

To stay up to date on products, news and events of the Molteni Group

    Select your country